images (1)

Тези топ 7 напитки са супер хидратиращи и разкрасяващи за летния сезон. Те са великолепни за едно прекрасно, алкализиращо и детоксикиращо начало на деня. Консумирайте ги в първата половина на деня, между храненията и винаги на празен стомах. Никога не пийте течности, докато се храните, защото те разреждат стомашните сокове и забавят храносмилането!

1.Спа вода – тази рецепта е от е-книгата ми „Антиейджинг детокс рецепти за вътрешна и външна красота“ . Спа водата може да бъде плод на вашето въображение и настроение. Основната съставка е винаги филтрирана или изворна вода, а другите допълнения са по ваше желание. Любимата ми рецепта се състои от 2 чаши филтрирана или изворна вода, сок от 1/2 портокал, 1/2 чаша ягоди, 10-на листенца мента и още една тайна разкрасяваща съставка! Смесете всички продукти и се насладете!

2.Студен ментов чай с мед и лимон - след като запарите 1 с.л суха мента или 4-5 листа прясна мента в чаша с гореща вода, добавете мед, лимонов сок и няколко кубчета лед и охладете!

3.Студен чай ройбос с мед и портокал – след като запарите чая за 5-10 минути в чаша с гореща вода, извадете пакетчето, добавете мед и няколко кубчета лед и охладете! Сервирайте с резени портокал!

4.Студен зелен чай с жасмин – препоръчително е да е био! След като запарите чая за 2-3 минути в чаша сгореща  вода, извадете пакетчето, добавете мед и няколко кубчета лед и охладете!

5.Зелен сок – подходящ за всеки сезон, но през лятото може да пропуснете джинджифила, който е сгряващ.

6.Зелен ягодово-ментов шейк – използвайте замразени банани, а вместо ягоди може да сложите 1 праскова, 2-3 кайсии, 2-3 сини сливи или смокини!

7.Студен шейк от диня - няма нищо по-освежаващо от парче студена диня през лятото! За разнообразие, може просто да блендирате една част с шепа прясна мента за да се превърне в разхлаждаща напитка. Хубаво е да оставите и една част от семената!