Днес бих искала да засегна темата за положителното мислене по молба на читателка. Смятам, че в социалните медии някои инфлуенсъри преиграват и са доста фалшиви, че живота им е перфектен, че са супер щастливи и т.н. Но това е съвсем друга тема, а именно темата за лицемерието, която засегнах в епизод 7 от рубриката ми „На чай или кафе с Деси“. В случая, днес ще говорим за това как да мислим положително, въпреки трудностите в живота и въпреки емоционалните трусове.

На всеки може да се случи да бъде в отрицателен период от живота си. Мога да ви уверя, че пълно щастие НЯМА. Така е устроен Света и ние живеем тук и сега в сегашния си облик за да научим определени уроци. При всеки тези уроци за различни, но ВИНАГИ се научават чрез отрицателни случки и емоции и излизане ИЗВЪН зоната на комфорт. Няма човек на Земята, който да не е изпитал емоционални сривове, някои по-рано в живота, други по-късно или на периоди – първо хубави, след това лоши емоции, после пак хубави, пак лоши и т.н.

След като изяснихме това, сега ще ви дам и моите Топ 11 съвета за положително мислене след ЕМОЦИОНАЛЕН СРИВ,  а тук може да видите и видеото в Youtube:

1.На първо място, казвайте си винаги в лоши моменти, че и това ще ПРЕМИНЕ след известно време. Винаги е така, няма как цял живот да страдате. Освен това се опитайте да се фокусирате върху нещо приятно и положително, защото колкото повече обръщате внимание на самата отрицателна емоция, толкова повече се задълбочава проблема и по- трудно ще излезете от емоционалната дупка. НЕ “ хранете “ завистливите и злобните хора, а ги игнорирайте. Това винаги работи!

2.На второ място, ако даден човек ви причинява отрицателни емоции, незабавно го „ПРЕМАХНЕТЕ“ от живота си или ако е близък ограничете контактите до минимум. Няма как да мислите положително в присъствието на енергиен вампир и отрицателен манипулативен човек:

-който ви обижда;

-който ви разстойва за най-малкото;

-който ви обвинява за най-различни неща, че само вие сте виновни, а той НИКОГА не е;

-който НЕ ви приоритизира,  а изисква това от вас и

-който никога НЕ се извинява и бяга от разговори.

3.На трето място, трябва задължително да се АЛКАЛИЗИРАТЕ, защото отрицателните емоции подкиселяват организма. Дали ще предприемете гладолечение за няколко дни на плодове или просто ще включите повече сурова храна в менюто като сезонни плодове и зеленчукови салати със сурови ядки, семена и авокадо е ваш ИЗБОР.

За тази цел създадох Екнигата-наръчник „100 дни до 100% суровоядство“, за да може с лекота да увеличите процента сурова храна в менюто чрез практични съвети и НОВИ сурови рецепти (очаквайте в петък на 21.06).

4. На четвърто място, излезте на въздух, сред ПРИРОДАТА или на плаж и се разходете сами.

5. На пето място, отидете на фитнес, на плуване или аква аеробика, на йога и въобще каквото обичате – СПОРТА винаги помага.

6.На шесто място, обадете се на НАЙ–БЛИЗКИЯ си човек (в случая майка ми), с който ви е приятно да общувате и споделете какво ви тревожи. Със сигурност ще се почувствате по-добре.

7.На седмо място, отидете с ПРИЯТЕЛКА „на кафе“. Разтоварващия женски разговор винаги помага за зареждане с положителни емоции.

8.На осмо място, пуснете си любимата МУЗИКА и потанцувайте. Хубавата музика действа положително на емоциите.

9. На девето място, отидете на Спа и се ПОГЛЕЗЕТЕ с парна баня или сауна, защото по този начин ще се изпотите и ще изхвърлите чрез порите на кожата киселинните емоции, а защо не си подарите и масаж на цяло тяло от добър специалист.

10. На десето място, почетете ХУБАВА КНИГА за грижа за тялото, ума и душата като например моята Луксозна настолна книга „Моето изкуство да живея и да се обичам“, която до 21.06.2019 е с 30% намаление.

11. И на края, но не на последно място, ВИЗУАЛИЗИРАЙТЕ приятен сценарий и се пренесете някъде там където искате и с когото искате!

Надявам се, че тези съвети са ви харесали и ще ги приложите в труден момент, защото те наистина РАБОТЯТ. Споделете с роднини и приятели, които са в подобна ситуация! БЛАГОДАРЯ от сърце!