Има много причини да консумирате повече сурова храна, но ето и част от най-важните според мен:

1.За повече енергия – невероятно е чувството да се събудите рано сутрин и да кипите от енергия. А пречистващата плодова закуска ще ви даде необходимото гориво за деня, като същевременно с това ще ви зареди с витамини, минерали и ензими.

2.За да постигнете оптимално тегло – независимо дали искате да отслабнете или да качите някой килограм, консумирайки сурова храна вие ще станете точно толкова колкото трябва. Припомнете си статията „Храна за перфектни тела“!

3.За да имате блестяща кожа, разкошна коса и здрави нокти – припомнете си статията „Суровоядство и красота“!

4.За по-бистър ум и концентрация!

5.За да не интоксикирате тялото си – консумирайки повече плодове и зеленчуци, които са в най-естествената си форма, вие практически избягвате преработените и консервирани храни пълни с химикали, оцветители, консерванти и т.н.

6.За да спестите пари – според мнозина това не е така, но фактически консумирайки повече сурова храна вие се засищате с по-малки количества и харчите по-малко. Припомнете си статията „Суровоядсто на ограничен бюджет“!

7.За да се освободите от хранителни пристрастености – те са свързани обикновено с дефицити и клетъчен глад. Колкото повече сурова храна консумирате толкова по-нахранени ще се чувствате и няма да имате залитания по вредни храни.

8.За медицинска застраховка – хранейки се с повече сурова храна и намаляйки преработените и животински продукти в менюто, които водят до болести на цивилизацията ние поемаме отговорността за нашето здраве в собствените си ръце и по този начин можем да избегнем „срещите“ си със здравната ни система, която въобще не е на ниво.

9.За да се подмладите и забавите процесите на стареене – припомнете си  статията „Тайната на антиейджинга“!

10.За да постигнете хормонален баланс и за да сте в хармония със себе си!

И защото преди всичко суровата храна е супер вкусна!  Плодовете, зеленчуците, билките, ядките и семената нямат нужда от допълнителна обработка за да са годни за консумация. А това дали се отнася със същата сила за животинските продукти?