CIMG3273Има нещо секси в малките сладки хап­ки и винаги предпочитам да правя суровите си десерти в мини вариант – малки бонбонки, бисквитки или барчета, мини тарталетки, малки купички с пудинг или сладолед. Те са просто разкошни, деликатни и неустоими, но в мини вариант, защото са за удо­волствие, а не за нахранване.

Днешното ми предложение е за сурови шоколадови десертчета за Св.Валентин. Споделете си по една валентинка с любимия човек и им се насладете. Те ще увеличат нивото на серотонин в организма ви и ще се почув­ствате прекрасно!

Шоколадчетата ще ви отнемат само 10 минути и се състоят само от 4 съставки като 2 от тях са от списъка ми с топ 10 храни за бързо разсъбличане.

Ето и рецептата за 6 валентинки:

1 чаша сурова макадамия (уверете се, че е био) или сурово кашу (за по-евтин вариант)

100 грама фурми (тунизийски) – обезкостени

3 с.л. сурово какао на прах

3 с.л кокосово масло

Сложете макадамията (кашуто) в кухненския робот и я смелете. След това прибавете фурмите и продължете. Добавете какаото и разтопеното кокосово масло и продължете докато се получи лепкаво тесто. Разпределете го в 6 формички (сърчица) за мъфини и притеснете силно. Сложете формичките в хладилника за 1 час докато се стегнат. След това отделете сърчицата и ги подредете в красива чиния!

Още секси сладки изкушения може да откриете в първата ми е-книга „Антиейджинг детокс рецепти за вътрешна и външна красота“!

А сега бих искала да ви поздравя с една моя любима песен на Terence Trent D`arby – Sign your name.

images