imagesСкъпи читатели, сигурно сте забелязали, че от 2 седмици не съм публикувала статии! След почти цяла бременност и 2 години майчинство започнах работа. Това в никакъв случай не означава, че ще спра да пиша и да ви вдъхновявам, просто ще разредя публикациите!

Около 2-3 месеца се бях съсредоточила в тази насока и дори не успях да организирам пролетен уъркшоп както бях обещала на някои от вас. Това го казвам във връзка със запитванията, които имах напоследък. Започнах работа като Спа рецепционист в новооткрит луксозен Spa and Wellness center в  Спа курорт на Св.Св.Константин и Елена. Работя на смени по 12 часа като 2 дни работя и 2 дни почивам. Разбира се реших да си нося храна от вкъщи въпреки, че има осигурен безплатен обяд. Затова в тази публикация бих искала да споделя с вас някои сурови идеи:

-за закуска – 1-2 плода като ябълка, грейпфрут и банан, а защо не и зелен шейк, който да прехвърлите в стъклено шише.

-за обядсалата като отделно си носите дресинг или просто зехтин и лимон. Аз за момента съм се спряла на следната салата – домат, краставица, 1/2 авокадо, босилек, няколко маслини и листа маруля, които поставям отгоре. Може да се добави царевица към салатата или няколко сурови крекера (вече се продават в био магазините ако нямате време да си приготвите). Друга опция е да добавите сварена киноа, басмати ориз или 1-2 картофа, а ако ядете животински храни  - 2-3 сварени яйца или парче риба! Това последното го пиша за да не си помисли някой, че съм с „крайно“ мислене! ;)

За разнообразие може да си направите някой ден сурова супа вместо салата и да я прехвърлите в стъклен буркан, а защо не си направите и сурови сандвичи!

Друг мой любим обяд, който е изключително лесен за приготвяне са накиснати около 70-80 грама бадеми и 1 краставица, нарязана на парчета! Няма по-бързо и вкусно нещо от това!

-за междинна закуска – парчета зрял кокосов орех или супер енергиен микс за изпът или суров гранола бар са чудесна опция. Вече се продават и доста видове сурови барчета ако нямате време да си приготвите вкъщи. През този сезон гледам да имам по ръка и няколко таблетки органична спирулина, които изпивам с вода или чай!

Ще се радвам да споделите като коментар и вашите идеи, скъпи читатели! :)

CIMG3538