Коя е най-голямата антиейджинг тайна?

На този въпрос дава отговор, една прекрасна и много уважавана от мен Дама – Тоня Заваста – 60-годишна суровоядка. Тя казва,  че жената ТРЯБВА да харесва, това което вижда в огледалото пред Себе си. На младини повечето нямат особени проблеми, но в един момент, около 30-40-те жените виждат сивкав и неравен тен, петънца, пъпчици, бръчици, кръгове под очите, подпухналост, излишни килограми, целулит и т.н. Тогава тя прекарва часове наред пред огледалото за да прикрие всичко несъвършенно и да получи своето одобрение. Когато на 39 години, Заваста НЕ харесала облика си в огледалото, тогава тя открила суровоядството. Всичко се променило от тук нататък. Тя, както и Аз сме напълно убедени, че суровата храна и натуралната козметика са нашия път. Защото няма нищо лошо в това, да остареем бавно и красиво.

Най-голямата антиейджинг тайна е, казва тя: „Expect your body to stay young. Make sure it understands and it will perform according to your great expectations.“

Тоест, вие трябва да си поставите за цел, че тялото ви ще остане младо и просто да я следвате стъпка по стъпка!

Антиейджингът определено НЕ е генетично обусловен, а е следствие от вашия здравословен начин на живот и хранене. И моля ви, стига с глупавото твърдение, че растителното хранене или по-точно това с висок процент сурова храна е „крайно“ или пък е някаква супер рестриктивна диета. Това е начин на живот и осъзнаване, хора! Поставите ли си го за цел и следвате ли този път стъпка по стъпка, БЕЗ да се връщаште назад, САМО тогава ще разберете за какво ви говоря. Всички други тогава остават в стадото, в „стандартно“ мислещото социално общество, живеещо в МАТРИЦАТА.

Друга много важна антиейджинг тайна е стила ви на обличане. Ако се обличате като 40-годишна лелка с дълга широка пола или рокля и старомодна блузка с якичка е много вероятно да изглеждате по-стара от колкото сте. Много майки, които се грижат за децата си, се обличат с някой размъкнат анцуг за да им е по-удобно, а това определено НЕ им придава добър вид. Истината е, че никой НЕ може да ви съди как да се обличате. Кой каза, че не може да носите къси рокли и поли след 35 години? Със сигурност някой задръстен и консервативен! Няма такива правила! Ако сте стегната, с грацилни крака без целулит, защо да не ги показвате и да не подчертаете предимствата си? Обличайте се според това, на колко години се чувствате и вие ще изглеждате на толкова. Повярвайте ми!

Моите антиейджинг съвети, практики и т.н. ще откриете в част 3 – Антиейджинг от книгата ми „Моето изкуство да живея и да се обичам“!

А през целия месец Февруари, със закупуване на книгата ми, може да получите онлайн курс по Аква аеробика САМО за 10 лв!

За предстоящия празник на любовта към Себе си, си подарете някое от моите Луксозни предложения за здраве, красота и wellness!

Ето какво споделя Моника Гъорева за книгата ми:

„Здравей, Деси,

Най-после ми остана време да прочета прекрасната ти книга. Както и очаквах – най-добре вложените ми пари :-)! Много полезна и практична! Всичко е обяснено ясно, без лирични отклонения, от които на човек да му се приспи ;-)). Ако съм имала някакви колебания преди относно належащата промяна в моя живот – вече няма такива. Надявам се, че още много българки ще закупят твоята книга и ще последват съветите ти, за да си заслужим отново славата на едни от най- красивите, сияйни и одухотворени жени на света, защото всички знаем, че вътрешната чистота и красота неминуемо личи и от вън (както и обратното, независимо от тежкия грим и пластичните операции ;-)).
Желая ти леко доизкарване на бременността, още по-леко раждане и много щастие с новото попълнение в семейството ти!“