IMG_20141116_090607Днес имам двоен празник. На първо място, моят сайт стана точно на 4 години и съм изключително щастлива, че стигнах до тук. Припомнете си 1-я, 2-ия и 3-я рожденни дни. Равносметката до тук са почти  400 полезни и информативни публикации и почти 5000 безценни коментара. Все си мислех, че моят ентусиазъм ще намалее един ден, но уви, не само, че не намалява, но и се увеличава след като предприех следващата голяма стъпка в моето развитие и се записах да уча за Health Coach в Institute for Integrative Health в Ню Йорк. Вече съм за трети път студентка след Бакалавърската степен от Колежа по туризъм и Магистърската степен по Туризъм от Икономическия Университет във Варна. Завих в съвсем друга посока, но вярвам, че ще е за добро!

Сигурно сте забелязали, че през последната година фокуса ми вече не е само върху храната и физическите упражнения, но засягам и други аспекти на здравословния начин на живот. Случайно или не, това, което научих до сега в IIN, е че има primary food(първостепенна храна) и secondary food (второстепенна храна). Primary food няма нищо общо с храната в нашата чиния и включва healthy relationship(здравословни взаимоотношения със семейство и приятели), career(работа, която обичате), exercises(любим спорт), spirituality(духовна практика). Secondary food е храната, която отговаря на нашата био-индивидуалност, а не на стотиците модерни диети. Ако даден начин на хранене работи днес за нас, то това в никакъв случай не означава, че след месец, след година или след пет ситуацията ще е същата. Освен това храната за един, може да е отрова за друг! Невероятно е колко много нови неща научавам, а съм едва в началото. И само като си помисля, че точно преди да се запиша за това обучение аз планирах да изхарча тези пари за екскурзия със Себе си до Тайланд. Случиха се редица неща, които ми попречиха да планирам това пътуване и просто в един момент реших да се откажа и да го отложа за бъдещ период. Сигурна съм, че един ден ще отида там. И за миг не съжалявам, че така се стекоха обстоятелствата. Така е трябвало да стане! Вярвам, че за всичко, което ми се случва си има причина. Определено през изминалата година живота ми се преобърна на 180 градуса, но аз приех всички трудности и продължих напред, защото искам да бъда себе си, такава каквато съм, автентична. Изключително съм доволна от успеха на моята е-книга „Антиейджинг детокс рецепти за вътрешна и външна красота“ както и на он-лайн Антиейджинг детокс програмата „Чувствена красота“ през изминалата година. Благодарна съм на всички дами, които ми се довериха! Щастлива съм, че успях да завърша и втората си он-лайн програма – он-лайн ритрийт „Едноседмична луксозна натурална грижа за вашето тяло и душа“. Той е специално създаден за жени, изискващи лукс и нещо повече от живота, от ‘простото’ съществуване.

Искам да изразя искрената си благодарност към вас, скъпи читатели, за милите коментари, отзиви и писма, за това че ме четете, че сайта ви е интересен, намирате го за информативен и най-вече уникален и различен от всичко останало! Благодаря ви, че ви има! Обичам ви!

IMG_20141103_143718 Черпя ви виртуално с моята сурова шоколадова-нуга торта, чиято рецепта ще споделя утре! :)

А ето и едно поздравче с любима моя песен - In the closet!

 

П.П. И последно искам да ви съобщя, че освен във фейсбук, вече може да ме следите и в инстаграм ( peevadesislava). Там споделям моменти от живота си, които не публикувам тук!